Wees dankbaar en geniet

Leestijd: 6 min.

Charlotte D’halewin, mama van Ella en gepassioneerd schrijver, deelt gedurende 4 maanden tips over hoe je volgens haar een bezield ondernemer kan zijn én tevens een aanwezige ouder voor jouw kinderen. Vandaag deelt ze haar vierde en laatste tip.

 

Een sprong in het diepe

Wanneer je tip 3: neem moedige beslissingen ter harte hebt genomen ben je nu de eerste stappen richting jouw hart aan het zetten. Ik zit momenteel ook in deze fase. Nadat ik heb ontdekt voor mezelf dat een lichter leven en de mogelijkheid om te leven en te werken op verschillende plaatsen in de wereld de weg was naar een meer vervuld leven ben ik stappen gaan ondernemen. Eerst babystapjes, daarna iets grotere ?  

 

Ik heb vorig jaar in september beslist om mijn bedrijf HaRvest te verkopen en ben ik een volledig locatie onafhankelijk bedrijf gestart. As we speak sta ik ook op punt om voor een langere periode in Spanje te gaan leven en werken. Was dit eenvoudig? Helemaal niet. Soms zelfs ontzettend beangstigend. Een goed draaiend bedrijf opgeven om in het diepe te springen en als het ware van nul te herbeginnen is nooit eenvoudig. Daarenboven reist mijn gezin voorlopig ook nog niet met mij mee. We hebben beslist dat ik eerst alleen ga verkennen om daarna te bekijken wat de opties zijn voor ons drietjes.  

Schrijf je in voor de webinar over een carrière met een gezond evenwicht met Charlotte

 

Onzekerheid en tegenkanting

Omdat we in onze samenleving vaak worden meegesleurd door de dagelijkse routine en de ratrace van het leven hebben velen onder ons het gevoel dat ze “vastzitten”. Ik hoor van mensen dat ze mij bewonderen voor mijn beslissingen en tegelijk geven velen ook mee dat dit voor hen niet mogelijk is. Dat zij niet in de mogelijkheid zijn om veranderingen in hun leven aan te brengen. Echter is dat onze angst die ervoor zorgt dat we de nodige stappen niet zetten.

 

Ik had zelf al meerdere jaren die droom, maar zag het ook nooit als een optie voor mij. Zeker na de geboorte van Ella had ik deze plannen opgeborgen. Echter door de actieve zoektocht naar wie ik eigenlijk echt ben en waar ik gelukkig van word zijn deze verlangens terug komen boven drijven. En geloof me, nu ik de beslissing heb genomen en stappen onderneem zijn er nog steeds momenten waarop het lastig is. Kunnen omgaan met de onzekerheid en met mensen uit jouw omgeving die jouw beslissingen niet snappen. Wanneer je stappen zet richting jouw hart zijn er altijd mensen die dit niet begrijpen en die jouw plannen misschien zullen afkeuren.

 

Om die reden is het essentieel dat je de eerste 3 tips: durf aanwezig zijn bij jezelf, vind de weg naar je hart,  neem moedige beslissingen, hebt doorlopen zodat jouw plannen geboren kunnen worden vanuit jouw diepste kern. Wanneer beslissingen impulsief worden genomen (zeker als het gaat over beslissingen die een grote impact hebben op jouw leven en het leven van anderen) en puur vanuit het hoofd zijn ontstaan zullen ze deze fase hoogstwaarschijnlijk niet overleven. Als beslissingen echt vanuit jouw hart komen en je diep van binnen weet dat dit het juiste is om te doen, dan kunnen ze wel wat tegenkanting en onzekerheid doorstaan.

Schrijf je in voor de webinar over een carrière met een gezond evenwicht met Charlotte

 

Genieten van elke stap

Ondertussen heb ik ook al mogen ervaren dat de beslissingen die het meeste angst met zich meebrengen en de grootste tegenkanting krijgen de mooiste ervaringen zijn geworden in mijn leven. Waar ik mezelf ook vaak aan herinner is dat ik mag genieten van de reis ernaartoe. Ik heb uiteraard ook een beeld in mijn hoofd waar ik naartoe wil en hoe dat er dan zal uitzien en vroeger had ik vaak de neiging om pas te genieten op het moment dat ik dat einddoel had bereikt.

 

Nu weet ik dat het einddoel op zich niet de meeste voldoening brengt, maar wel de weg ernaartoe. De kleine hordes die je neemt om uiteindelijk dichter en dichter te komen bij hetgeen je voor ogen hebt. Genieten van elke stap en dankbaar zijn. Dankbaar dat je de moed hebt gehad om stappen te ondernemen. Dankbaar zijn dat je de kracht hebt gevonden om “los te breken” uit de mallenmolen en volop te gaan voor JOUW leven ?

Schrijf je in voor de webinar over een carrière met een gezond evenwicht met Charlotte

 

Veel plezier!

Dit waren mijn 4 tips op weg naar een bezield ondernemer én een aanwezige ouder. Misschien niet de tips die je meteen had verwacht, maar volgens mij wel de enige manier om als ondernemend persoon vanuit bezieling en passie jouw “werk” de wereld in te brengen en als ouder écht aanwezig te zijn voor jouw kinderen. Enkel wanneer wij als mens ons hart durven volgen kunnen we mooie dingen teruggeven aan anderen en de wereld.

Warme groeten

Charlotte